menu
Toon menu
spanje

Betogingen in Madrid

In Madrid hebben afgelopen weekend twee miljoen mensen betoogd. Ze eisten onder andere werk, eerlijke belastingen en een meer democratische politiek. Het was de beweging van de Indignados die het protest organiseerde.
dinsdag 25 maart 2014

De indignados ontstonden in 2011. Het waren Spaanse jongeren die protesteerden tegen de economische en politieke crisis in Spanje. Ze bezetten toen pleinen en betoogden in vele Spaanse steden. Na 2011 leek het erop dat het protest van de indignados weer ging liggen. Maar niets is minder waar.

Marsen

Vier weken geleden riepen de indignados op om te betogen. Vanuit alle hoeken van Spanje trokken mensen naar de hoofdstad Madrid. Al deze verschillende marsen kwamen dit weekend toe in Madrid. Dat leidde tot de grote betoging van zaterdag. De organisatoren hopen dat het niet bij die betoging blijft. Meer acties staan gepland.

 Klik hier voor een langere versie van dit artikel