menu
Toon menu
7435404252-40fbceebcc-z

Moslimbroeders vervolgd

Op 24 maart werden in Egypte 529 moslimbroeders ter dood veroordeeld. Volgens de rechtbank hebben ze deelgenomen aan gewelddadige protesten. Critici spreken van het schenden van mensenrechten.
donderdag 27 maart 2014

De moslimbroederschap is een sociale en politieke beweging. Ze ontstond in 1928. Sinds het aantreden van de nieuwe, Egyptische leider Sisi is de beweging verboden. Zelfs promotie maken voor de moslimbroederschap is voortaan strafbaar. Wie verdacht wordt banden te hebben met de moslimbroeders, wordt zonder pardon opgepakt.

Gevangen

Sinds de moslimbroederschap verboden is, zitten ongeveer drieduizend moslimbroeders in de gevangenis. Gevolg is dat de Egyptische gevangenissen overvol zitten. Hierdoor worden gevangenen slecht behandeld en aan hun lot overgelaten. Amnesty International spreek van een schending van de mensenrechten.

Klik hier voor een langere versie van dit artikel