menu
Toon menu
kerncentrale

Sluit onze kerncentrales

De milieubeweging Greenpeace eist de sluiting van de kerncentrales in Doel en Tihange. Volgens Greenpeace zijn deze kerncentrales verouderd. De kerncentrales blijven openhouden, is onverantwoord. Het risico op ongevallen of rampen is te groot.
vrijdag 28 maart 2014

Twee jaar geleden werden scheurtjes gevonden in de reactorvaten van de kerncentrales. Daarom werden beide kerncentrales stilgelegd. Maar vorig jaar werden de centrales toch heropgestart.

De oorzaak van die scheurtjes is nog steeds onbekend. Maar onschuldig zijn ze niet. Volgens Greenpeace bestaat de kans dat er meer scheurtjes komen. Dit vormt een groot gevaar. Toch heeft de regering toestemming gegeven om de centrales opnieuw op te starten.

Een onverantwoorde beslissing, aldus Greenpeace.

Klik hier voor een langere versie van dit artikel