menu
Toon menu
climate

Klimaatrapport voorspelt rampen

Maandag verscheen in Japan het tweede deel van het klimaatrapport. Dat rapport vat samen wat de gevolgen zijn van de opwarming van de aarde. Het rapport waarschuwt dat we in deze eeuw veel rampen zullen meemaken. We zullen allemaal te maken krijgen met overstromingen, voedseltekort en zware stormen.
dinsdag 1 april 2014

Door de opwarming smelt het ijs van de noordpool. Hierdoor stijgt ook het zeeniveau. In ons land worden er overstromingen verwacht. Onze kusten lopen gevaar. Maar ook onze rivieren dreigen vaker te overstromen door extreme stormen.

Het rapport hamert erop dat we dringend minder moeten uitstoten. Als we verder doen zoals we bezig zijn, dan zal de temperatuur met 3,7 graden toenemen. Het doel moet zijn om de opwarming onder 2 graden te houden. Maar het is lang niet zeker of dat zal lukken.

Klik hier voor een langere versie van dit artikel