menu
Toon menu
pict13

Griekse politie: gewelddadig en racistisch

Amnesty International, een organisatie die opkomt voor de bescherming van mensenrechten, klaagt het optreden van de Griekse politie aan. Volgens Amnesty International gebruikt de Griekse politie vaak geweld tegen betogers, vluchtelingen en migranten. Dat geweld blijft meestal ongestraft, schrijft Amnesty.
donderdag 3 april 2014

De Griekse samenleving wordt racistischer. Er vinden bijvoorbeeld steeds meer racistische aanvallen plaats. De politie verhindert die aanvallen niet maar stelt zich zelf vaak racistisch op. Ook stelt Amnesty vast dat de politie mee verantwoordelijk is voor geweld tegen vluchtelingen in gesloten centra.

Niet alleen tegenover vluchtelingen en migranten is de Griekse politie gewelddadig. Ook linkse betogers krijgen vaak harde klappen. Bovendien komt de politie komt niet tussen wanneer rechtse groepen linkse betogers belagen.

Een deel van de politie heeft ook banden met de extreem-rechtse en racistische partij Gouden Dageraad. 

Klik hier voor een langere versie van dit artikel