menu
Toon menu
studenten betogen

Studenten willen meer geld voor hoger onderwijs

Studenten willen dat er meer geld gaat naar het hoger onderwijs. Ze hopen dat politici het hoger onderwijs niet vergeten. Daarom kwamen ze op 2 april op straat in verschillende Vlaamse en Waalse steden.
donderdag 3 april 2014

De studenten hebben verschillende eisen. Ze vinden dat het inschrijvingsgeld niet mag verhogen. Daarnaast moet er ook betere begeleiding komen voor studenten en moet de infrastructuur verbeteren. Maar daarvoor is dus meer geld nodig.

Probleem is dat de politiek hier niet wakker van ligt. In de programma's van partijen komt hoger onderwijs nauwelijks aan bod. Geen goede zaak, zo vinden de studenten. Want investeren in onderwijs, is investeren in de toekomst. Meer geld voor onderwijs, is dus goed voor iedereen.