menu
Toon menu
8401981486-37c9907ef1-b

Campagne tegen besparing speelpleinen

Speelpleinwerking organiseert speeldagen voor vele kinderen in Brussel en Vlaanderen. De organisatie maakt hiervoor gebruik van de speelpleinen in verschillende steden en gemeenten. Maar, steeds meer steden en gemeenten besparen op speelpleinwerking. Daarom onderneemt Speelpleinwerking actie.
dinsdag 8 april 2014

Ongeveer de helft van de bestaande speelpleinen dient te sparen, zo blijkt. Daarom is de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk (VDS) een campagne begonnen. De campagne heet ‘Speelpleinwerk moet speelpleinwerk blijven!’

Door deze campagne wil speelpleinwerking duidelijk maken dat spelen niet duurder mag worden. Speelpleinen moeten toegankelijk zijn voor zoveel mogelijk kinderen. Dat betekent dat het inschrijvingsgeld niet mag verhogen. Maar dat dreigt door besparingen net wel te gebeuren.

De dienst speelpleinwerking hoopt dat gemeenten ervoor zorgen dat zoveel mogelijk kinderen blijven genieten van de speelpleinwerking. Dat kan door minder te besparen. Of door op een andere manier te besparen.

Klik hier voor een langere versie van dit artikel