menu
Toon menu
images

Uitsluiting op huurmarkt

Voor sommige mensen is het heel moeilijk om een woning te huren. Wie arm is, een strafblad heeft of niet blank is, krijgt minder snel een huurwoning. Dat blijkt ook uit het verhaal van Eva dat de vereniging Netwerk tegen Armoede uitbracht.
dinsdag 8 april 2014

Eva was zelfstandige maar ging failliet. Ondertussen heeft ze een job en geen schulden. Samen met haar vriend die een tijdje in de gevangenis zat, probeert ze iets te vinden om te huren. Maar Eva en haar vriend worden door de verhuurders steeds geweigerd.

Netwerk tegen Armoede heeft sterke aanwijzingen dat er een soort zwarte lijst bestaat. Op die lijst worden mensen gezet die zogezegd onbetrouwbaar zijn en aan wie eigenaars beter niet verhuren. Vermoedelijk staan Eva en haar vriend op zo’n lijst.

Volgens Netwerk tegen Armoede is Eva geen alleenstaand geval. Dit soort uitsluiting komt steeds vaker voor.

Klik hier voor een langere versie van dit artikel