menu
Toon menu
armoede-raymond-clement

Uitkeringen moeten boven armoedegrens

Volgens Europa ben je als alleenstaande arm wanneer je maandelijks minder dan 1000 euro verdient. Een gezin met twee kinderen is arm wanneer het inkomen minder dan 2110 euro is. Die bedragen vormen de armoedegrens. Ongeveer 15% van de Belgen zit onder die armoedegrens.
donderdag 10 april 2014

Het probleem is dat ook de uitkeringen vaak onder de armoedegrens liggen. Een leefloon is in Belgiƫ bijvoorbeeld veel lager dan 1000 euro. Maar ook ouderen of mensen met een handicap hebben een inkomen dat vaak te laag ligt. Hierdoor geraken die groepen moeilijk uit de armoede.

De vereniging Netwerk Tegen Armoede vraagt daarom dat uitkeringen stijgen. Liefst tot boven de armoedegrens. Volgens Netwerk Tegen Armoede is zo'n stijging perfect mogelijk. Politici moeten het gewoon willen.

Klik hier voor een langere versie van dit artikel