menu
Toon menu

Mannen verdienen meer dan vrouwen

Mannen verdienen nog steeds meer dan vrouwen. Ook al werken mannen en vrouwen even hard. Om dit tegen te gaan is de 'loonkloofwet' ontstaan. Deze wet verplicht bedrijven om cijfers bij te houden over hoeveel mannen en vrouwen verdienen. Maar de christelijke vakbond ACV merkt dat de wet niet wordt nageleefd.
vrijdag 11 april 2014

DeWereldMorgen.be

In Belgiƫ is het verboden te discrimineren op basis van geslacht. Het betekent dat mannen en vrouwen evenveel moeten verdienen als ze evenveel werken. Toch weten we dat dat niet het geval is. Een man verdient nog steeds ongeveer 11.000 euro per jaar meer dan een vrouw.

Wet

Daarom bestaat er een 'loonkloofwet' die bedrijven verplicht om cijfers bij te houden over hoeveel mannen en vrouwen verdienen. Zo kunnen we ontdekken waar het probleem precies ligt en ook oplossingen bedenken. Daarom is het belangrijk dat bedrijven de wet naleven.

Maar de wet wordt niet nageleefd, zegt Jolien Pollet van het ACV. Bedrijven geven geen cijfers of vervalsen die.

Klik hier voor een langere versie van dit artikel