menu
Toon menu

Belgische jeugd somber over toekomst

Ongeveer 16000 jongeren in 20 landen werden gevraagd hoe zij de toekomst zien. Uit het onderzoek blijkt dat de jongeren in België het meest somber zijn. In België denkt 60% van de jongeren dat ze het slechter zullen hebben dan hun ouders.
dinsdag 15 april 2014

DeWereldMorgen.be

Het verschil tussen België en landen als China of India is groot. In die landen kijkt de jeugd veel positiever naar de toekomst. In China bijvoorbeeld menen 78% van de jongeren dat ze het beter zullen hebben dan hun ouders. In België is dat maar 13%.

Vanwaar dat verschil? De economische crisis is waarschijnlijk de verklaring. Veel mensen in Europa hebben het een stuk moeilijker sinds de crisis. Daardoor zijn ze minder hoopvol.

Klik hier voor een langere versie van dit artikel