menu
Toon menu
Aardappelen

Aardappelen planten voor boeren

De boeren hebben het moeilijk in ons land. Iedere week zijn er meer dan veertig boeren die ermee stoppen. Om dit probleem aan te kaarten, vond vorige week een actie plaats. Op een stuk grond waarop een grote gevangenis komt, hebben honderden mensen aardappels geplant.
maandag 21 april 2014

Vele boeren stoppen ermee omdat ze moeilijk landbouwgrond vinden. Als je landbouwgrond vindt, is die vaak erg duur. Kleinere boeren kunnen die dure grond niet betalen. Ze hebben vaak geen andere keuze dan stoppen.

Het is niet enkel in Belgiƫ dat boeren dit probleem kennen. Ook in het buitenland zijn gronden veel te duur voor de boeren. Dit komt doordat grote bedrijven de gronden vaak opkopen om ze daarna voor veel geld te verkopen. Steeds meer grote bedrijven worden zo eigenaar van landbouwgrond.

Het is hiertegen dat de actievoerders zich verzetten. Zij vinden het belangrijk dat er ook kleine boeren werken in de landbouw. Het is niet de bedoeling dat de landbouw in handen komt van grote bedrijven, zo vinden ze.

Klik hier voor een langere versie van dit artikel