menu
Toon menu
Members of holyhead youth club entertaining the old people at a christmas party 11219661794

Nederland bespaart op zorg

De Nederlandse regering wil volop besparen op de zorg. Zo wil ze onder meer achthonderd rusthuizen sluiten. Maar de regering wil ook het pensioen laten dalen van ouderen die inwonen bij familie. Deze maatregel roept heel wat protest op.
woensdag 23 april 2014

Veel mensen zien het als een straf die hen wordt opgelegd. Zorgen voor een zieke ouder of familielid is iets goeds, zo stellen ze. Zeker wanneer er steeds minder rusthuizen komen.

De overheid zou het in huis nemen van gepensioneerden dus moeten stimuleren. Maar door het pensioen te laten dalen van inwonende gepensioneerden remt ze dat soort initiatief net af. Een schande, zo vinden veel Nederlanders.

Er komt dan ook steeds meer protest tegen deze maatregel. Vele Nederlanders tekenden reeds een petitie om de regering op andere gedachten te brengen. Ze hopen dat de regering ofwel meer rusthuizen openhoudt ofwel de het pensioen van inwonende ouderen niet laat dalen. Toch ziet het er niet naar uit dat de regering zal toegeven.

Klik hier voor een langere versie van dit artikel