menu
Toon menu
6201175126 63cb62fa03 o

Sodexo: een niet onbesproken bedrijf

Sodexo is een bedrijf dat over de hele wereld actief is. Het levert maaltijden aan scholen, hotels en rusthuizen. Daarnaast is het bedrijf ook uitbater van gevangenissen en asielcentra. In België besliste de regering onlangs dat Sodexo de leiding krijgt over een psychiatrisch centrum. Maar Sodexo is niet onbesproken.
dinsdag 29 april 2014

In de gevangenissen en asielcentra bespaart Sodexo vaak op personeel. Hierdoor zijn er minder bewakers en komen de gevangenen makkelijker in opstand. Recent nog vond er een opstand plaats in een Sodexo-gevangenis in Groot-Brittannië.

Sodexo is vooral bekend voor het aanleveren van maaltijden in scholen. Maar hier bestaat ophef over. In de Verenigde Staten werd aangetoond dat Sodexo zijn maaltijden te duur verkocht aan de leerlingen. Bovendien was het voedsel vaak van slechte kwaliteit.

Sodexo staat ook niet bekend voor de goede behandeling van werknemers. Organisaties die opkomen voor mensenrechten beschuldigen Sodexo dat ze vakbondswerking en loonoverleg onmogelijk maken.

Klik hier voor een langere versie van dit artikel