menu
Toon menu
Office planking

Te veel arbeidsongevallen in België

In België maak je veel kans om een ongeval te hebben op het werk. Dat blijkt een rapport van de christelijke vakbond ACV. Gemiddeld vallen er iedere week ongeveer drie doden op de werkvloer. Dat is veel te veel. Het ACV maant aan tot actie.
dinsdag 29 april 2014

Waarom zijn er zoveel arbeidsongevallen? Eén van de redenen is het gebrek aan inspectie, volgens het ACV. Bedrijven worden heel weinig op veiligheid gecontroleerd. Er zijn steeds minder inspecteurs die langsgaan bij bedrijven.

Een bedrijf krijgt momenteel slechts om de 21 jaar inspectie. Een bedrijf dat veiligheidsregels overtreedt, hoeft dus niet veel te vrezen. ACV eist dan ook dat er strengere controles komen.

Daarnaast moet ook het verzekeringssysteem beter. Steeds minder ongevallen op de werkvloer worden erkend als arbeidsongeval. Hierdoor krijgen werknemers geen recht op steun wanneer ze het slachtoffer zijn van een ongeval.

ACV hoopt dat de volgende regering iets zal doen aan deze problemen. Het aantal arbeidsongevallen moet hoe dan ook naar omlaag.

Klik hier voor een langere versie van dit artikel