menu
Toon menu
Opening

Moeten we minder werken?

De Nederlandse schrijver en journalist Rutger Bregman vindt dat we te veel tijd steken in onze job. Hij pleit ervoor om minder te werken. Volgens Bregman is het de oplossing voor vele problemen waar we vandaag mee worstelen.
vrijdag 2 mei 2014

Vroeger streefden mensen ernaar om meer vrije tijd te hebben. Nu lijkt het chic om zoveel mogelijk te werken. Door dit soort evoluties zijn we vergeten hoe belangrijk vrije tijd is, stelt Bregman.

Vrije tijd staat niet gelijk aan luieren. Vrije tijd is net belangrijk voor de zelfontplooiing of voor het onderhouden van sociale contacten. Ook gebeurt er in de vrije tijd vaak erg nuttig werk. Denk aan het opvoeden van kinderen of het opknappen van klusjes.

Meer vrije tijd en minder tijd besteden aan betaald werk, is ook nuttig in tijden van crisis. Wanneer we met z'n allen minder werken, ontstaat er ook meer werk. Minder werken kan dus een oplossing zijn voor de werkloosheid. Bovendien zorgt het voor minder stress en meer geluk onder werkende mensen.

Klik hier voor een langere versie van dit artikel