menu
Toon menu
Brazilie

Meer slavernij in Brazilië door WK?

Brazilië schafte de slavernij af in 1888. Maar die officiële afschaffing zorgde er niet voor dat slavernij echt verdween. Tot op vandaag worden veel werknemers behandeld als slaven in Brazilië. Er wordt gevreesd dat dit nog zal toenemen met de komst van het WK en de Olympische spelen.
maandag 5 mei 2014

Het zijn vaak mensen met schulden die eindigen als hedendaagse slaven. Wanneer ze hun schulden niet kunnen afbetalen, worden ze gedwongen te werken. Vaak moeten ze dan zeven op zeven dagen werken, voor een heel laag loon.

Tussen 1995 en 2012 redden de Braziliaanse autoriteiten ongeveer 44000 mensen gered uit de slavernij. Het toont aan dat het probleem van slavernij nog steeds heel actueel is in Brazilië.

WK en Olympische Spelen

Op 12 juli gaat het wereldkampioenschap van start in Brazilië. In 2016 organiseert Brazilië ook de Olympische Spelen. Hierdoor vinden er over heel het land grote bouwwerken plaats. De kans bestaat dat door deze grote bouwwerken ook de slavernij zal toenemen.

De Braziliaanse overheid maakte alvast afspraken met bedrijven om te vermijden dat slaven meehelpen aan de bouwwerken. Toch blijft waakzaamheid geboden.

Klik hier voor een langere versie van dit artikel