menu
Toon menu
Miljonairs

Hoe is rijkdom in België verdeeld?

De universiteit van Antwerpen heeft een onderzoek uitgevoerd dat nagaat hoe rijkdom verdeeld is in België. Het onderzoek toont aan dat rijkdom helemaal niet zo gelijk verdeeld is onder de Belgen.
dinsdag 6 mei 2014

De rijkste tien procent van de Belgen bezit iets minder dan de helft van alle rijkdom. Die rijkste tien procent bezit ongeveer 687.000 euro per gezin. In dat vermogen van 687.000 euro steekt ook het huis, het spaargeld en de auto.

Dat staat in contrast met de tien procent van de gezinnen die het minst vermogen hebben. Een gemiddeld gezin dat tot de onderste tien procent behoort bezit minder dan 2700 euro. Dat is ongeveer 254 keer minder dan de rijkste tien procent.

Klik hier voor een langere versie van dit artikel