menu
Toon menu
Seattle1

Seattle verhoogt minimumloon

De burgemeester van de Amerikaanse stad Seattle heeft besloten het minimumloon op te trekken. Voortaan moet een werknemer in Seattle minstens 15 dollar (10,8 euro) per uur verdienen. Hiermee zorgt Seattle voor een primeur in de VS.
dinsdag 6 mei 2014

Over heel de VS zijn werkgevers verplicht om iedere werknemer 7,25 dollar (5,2 euro) per uur te betalen. Maar in de praktijk omzeilen vele werkgevers dit federaal minimumloon. Restaurants of kleine zelfstandigen betalen soms maar 2,13 dollar (1,5 euro) per uur. Het is de bedoeling dat werknemers hun compensatie dan uit fooien halen.

Seattle wil nu het dubbele van het federale minimumloon verplicht maken. Die drastische verhoging zal vooral ten goede komen aan ongeschoolde werkkrachten.

Klik hier voor een langere versie van dit artikel