menu
Toon menu
European parliament strasbourg inside

Militaire uitgaven: slecht rapport EU-parlementsleden

Hoe staan Belgische europarlementairen tegenover de wapenhandel? Helemaal niet zo kritisch, zo blijkt een rapport van de vzw Vredesactie.
donderdag 8 mei 2014

Bijna alle Belgische parlementsleden stemden voor meer geld aan de wapenindustrie. Ontwikkeling van militaire technologie wordt gezien als goed voor de economie. Verder plaatsen politici weinig vraagtekens bij de steun aan wapenbedrijven.

Om het met cijfers te zeggen, van Vredesactie krijgen Jean-Luc Dehaene van CD&V en Derk-Jan Eppink van LDD 0 op 10. Zij hebben zich helemaal niet gekant tegen de wapenlobby. Bart Staes van Groen deed het meest zijn best. Maar ook hij kreeg maar een schamele 5 op 10.

Vredesactie pleit voor een niet-militair Europa. Belastinggeld dient niet te gaan naar militaire bedrijven, zo stelt Vredesactie. Eerst en vooral dient Europa ten dienste te staan van de Europese burgers.

Klik hier voor een langere versie van dit artikel