menu
Toon menu
Img 4252

Brede School: kansen voor alle leerlingen

In Brussel is de ongelijkheid erg groot. Ongeveer de helft van de kinderen groeit op in een gezin dat niet genoeg geld heeft om op vakantie te gaan. De Brede School wil iets aan die ongelijkheid in Brussel doen.
vrijdag 9 mei 2014

Een Brede School is een school die ook na de gewoonlijke schooluren open blijft. De leerlingen kunnen er dus terecht op woensdagmiddag, 's avonds of tijdens het weekend. Zo wordt de school meer dan zomaar een school: het wordt een plaats waar leerlingen steeds terecht kunnen.

Het is niet de bedoeling dat de leerlingen gewoon les krijgen buiten de gewone schooluren. De Brede School wil leerlingen de kans geven om hun talenten verder te ontwikkelen.

Als een leerlinge bijvoorbeeld goed is in voetbal, dan kan ze na de gewone uren op school komen om te voetballen. Maar ook leerlingen met een achterstand voor een bepaald vak, kunnen extra bijlessen nemen in de Brede School.

De Brede School komt op die manier ten goede aan alle leerlingen. Ze helpt om de ongelijkheid tussen de leerlingen weg te werken. De politieke steun voor dit initiatief groeit dan ook.

Klik hier voor een langere versie van dit artikel