menu
Toon menu
Voedsel

CO2 zorgt voor slechter voedsel

Autoverkeer en industrie zorgen voor meer CO2 in de lucht. Hierdoor stijgt de temperatuur op aarde. Maar CO2 heeft ook andere, minder bekende gevolgen. Meer CO2 zorgt er bijvoorbeeld ook voor dat voedsel minder voedzaam wordt.
maandag 12 mei 2014

Meer dan 2,4 miljard mensen krijgen hun voedingsstoffen binnen door het eten van rijst, tarwe, maïs of sojabonen. Maar onderzoek wijst uit dat deze producten steeds minder zink en ijzer bevatten. Oorzaak hiervan is de toename van CO-2 in de lucht.

Een tekort aan zink of ijzer is niet onschuldig. Mensen die deze voedingsstoffen tekort komen, maken meer kans op infectieziekten, bloedarmoede of een lager IQ. Jonge moeders lopen dan weer het risico om vroeger te sterven.

Een tekort aan zink en ijzer leidt ook tot meer overgewicht. Want door een gebrek aan voedingsstoffen in het voedsel gaan mensen meer van hetzelfde eten.

Klik hier voor een langere versie van dit artikel