menu
Toon menu
Kids

Nieuwe regeling kinderbijslag roept weerstand op

De zesde staatshervorming zorgt ervoor dat het federale niveau niet meer bevoegd is voor de kinderbijslag. Voortaan komt deze bevoegdheid toe aan het Vlaamse niveau. Maar met deze verschuiving verandert er ook één en ander aan de kinderbijslag zelf. Deze verandering roept weerstand op.
dinsdag 13 mei 2014

In vergelijking met de vroegere regeling krijgt een gezin met één kind 45 tot 73 euro extra per maand. Maar gezinnen met drie tot vier kinderen krijgen voortaan minder geld. Dat gaat van 135 tot 200 euro minder per maand. Kleine gezinnen doen dus voordeel met de nieuwe regeling terwijl grote gezinnen erop achteruit gaan.

Het Vlaams Netwerk tegen Armoede is niet te vinden voor deze nieuwe regeling. Volgens Netwerk tegen Armoede zal dit leiden tot meer ongelijkheid en armoede. Want sociaal zwakkere gezinnen hebben vaak meer kinderen. Zij hebben ook meer kans om sneller in de armoede terecht te komen. 

Het Netwerk tegen Armoede hoopt dat de regeling nog kan aangepast worden.

Klik hier voor een langere versie van dit artikel