menu
Toon menu

Steeds meer vrouwelijke ministers in Latijns-Amerika en Afrika

Ontwikkelingslanden krijgen steeds meer vrouwelijke ministers. De Wereldbank ziet een bemoedigende evolutie sinds 2005.
maandag 19 mei 2014

DeWereldMorgen.be

Vooral in Latijns-Amerika en Afrika ten zuiden van de Sahara krijgen steeds meer vrouwen politieke macht. Het aandeel van vrouwelijke ministers klimt er zelfs boven de 20 procent, 10 procentpunten meer dan andere regio's met ontwikkelingslanden, zegt de Wereldbank in een rapport. Landen die eruit springen zijn Kaap Verdië, Bolivia, Ecuador, Nicaragua en Zuid-Afrika. Meer dan 40 procent van de ministers zijn er vrouwen.

Dertien landen hebben geen enkele vrouwelijke minister in de regering: de Bahama's, Belize, Bhutan, Brunei, Guatemala, Libanon, Papoea-Nieuw-Guinea, Qatar, Saoedi-Arabië, Singapore, de Salomonseilanden, Oekraïne en Vanuatu.