menu
Toon menu
Palestina

Palestijnse tieners koelbloedig neergeschoten

Op 15 mei werden nabij de militaire gevangenis van Ofer, op de Westelijke Jordaanoever, twee Palestijnse tieners doodgeschoten door het Israëlische leger. De zestienjarige Muhammad Mahmoud Odeh Abu al-Thahir en de zeventienjarige Nadim Siam Nuwara stierven allebei aan hun verwondingen.
dinsdag 20 mei 2014

Nabij de gevangenis van Ofer vond een solidariteitsbetoging plaats voor de hongerstakers in de gevangenis. Tijdens de betoging gooiden enkele Palestijnse jongeren  met stenen naar het Israëlische leger.

Maar net op het moment dat het stenen gooien stopte, schoten Israëlische militairen met scherp. Dat is duidelijk te zien op de beelden die door een bewakingscamera werden vastgelegd (zie onder).

Rifat Kassis, directeur van Defence for Children International, spreekt van een oorlogsmisdaad. Want de jongeren vormden op het moment van het schieten geen enkele bedreiging voor de Israëlische troepen. Kassis eist een onderzoek naar het optreden van het Israëlische leger.

Sinds het jaar 2000 zijn al meer dan 1400 Palestijnse kinderen op Westelijke Jordaanoever omgekomen door toedoen van het Israëlisch leger.

Waarschuwing: dit filmpje bevat expliciete beelden