menu
Toon menu
Antwerpen stadhuis crop2 2006 05 28

Linkse samenwerking in Antwerpen?

Yasmine Kherbache (sp.a) roept aan de vooravond van de verkiezingen op tot een samenwerking van linkse partijen. Ze wil dat de partijen sp.a, Groen en PVDA+ nauwer gaan samenwerken in de Antwerpse oppositie.
donderdag 22 mei 2014

De oproep van Yasmine Kherbache is opvallend. Want tijdens de campagne heeft sp.a vaak zware kritiek geuit op zowel Groen als PVDA+. Maar enkele dagen voor de verkiezingsslag van 25 mei weerklinkt dus een ander geluid.

Volgens Kherbache moeten de Antwerpse afdelingen van Groen, PVDA+ en sp.a samen aan tafel zitten. Een samenwerking binnen de Antwerpse oppositie is wenselijk want op vele punten zijn er overeenkomsten, zo zegt Kherbache in Gazet van Antwerpen.

Groen en PVDA+ reageren voorzichtig positief en zeggen open te staan voor de oproep van Kherbache.