menu
Toon menu
Joods museum in brussel

Stille bijeenkomst voor slachtoffers aanslag

Zaterdag werden vier mensen in het Joods Museum doodgeschoten door een onbekende. Het gerecht gaat ervan uit dat het om een terroristische aanslag gaat. Op zondagavond vond een bijeenkomst plaats uit solidariteit met de slachtoffers.
maandag 26 mei 2014

Ongeveer 2000 mensen kwamen in de vooravond bijeen voor het Joods museum in de Miniemestraat. Er werden bloemen gelegd en kaarsen ontstoken voor de ingang van het museum. Zo wilden ze de slachtoffers van de schietpartij herdenken.

Ook Elio Di Rupo en Yvan Mayeur, burgemeester van Brussel, kwamen hun steun betuigen.

De bijeenkomst vond plaats onder massale politiebescherming. Want de dader van de schietpartij is nog niet gevat. Ook bij de deelnemers van de bijeenkomst in Brussel was de bezorgdheid erg groot.