menu
Toon menu
Peter 1

Racistische graffiti op huis van journalist

Vannacht hebben onbekenden in grote, witte krijtletters 'negers' op de gevel van journalist Peter Verlinden geklad. Peter Verlinden is journalist bij de VRT en getrouwd met een vrouw van Afrikaanse origine.
maandag 2 juni 2014

Op deredactie.be grijpt Verlinden het voorval aan om het te hebben over racisme in Vlaanderen. Hij klaagt aan dat vrijwel niemand racistische politici tot de orde roept. Tijdens de voorbije kiescampagne bijvoorbeeld had Filip Dewinter het over 'de verbruining van Vlaanderen'. Maar geen enkele politicus of journalist formuleerde hier kritiek op.

Verlinden hamert er in zijn opiniestuk op dat dit soort racisme niet door de beugel kan. Volgens hem hebben media en politici de plicht om kritisch te blijven tegenover racistische uitlatingen.

Ook betekent het verlies van Vlaams Belang niet dat racisme verdwenen is in Vlaanderen, zo schrijft Verlinden. Een groot deel van Vlaams Belang kiezers is overgelopen naar de N-VA. Het is volgens Verlinden aan de N-VA om te bewijzen dat ze echt komaf maakt met racisme.