menu
Toon menu
Xn power pole 01

Electrabel verhoogt prijzen

De energieleverancier Electrabel laat zijn prijzen met tien tot vijftien procent stijgen. Voor armere gezinnen is het een regelrechte ramp.
woensdag 4 juni 2014

Vorig jaar werden ongeveer 80.000 mensen gedumpt door hun energieleverancier. Meestal omdat ze niet meer in staat waren om hun energierekening te betalen. Nu er een nieuwe prijsstijging aankomt bij Electrabel, dreigen er nog meer wanbetalers bij te komen.

Volgens minister Vande Lanotte moeten consumenten zorgen dat ze voor de goedkoopste leverancier kiezen. Zo kan er een pak geld worden bespaard.

Maar kiezen voor de goedkoopste leverancier is makkelijker gezegd dan gedaan. Voor de meeste mensen is het erg moeilijk om wijs te raken uit de verschillende aanbiedingen van leveranciers. Er bestaat erg weinig transparantie omtrent welke leverancier nu het goedkoopst is.

Zeker voor laaggeschoolden en sociaal zwakkere mensen is het lastig om aan de juiste info te geraken. Zij dreigen dan ook het eerste slachtoffer te worden van prijsstijgingen.

Nochtans had de overheid beloofd werk te maken van een transparantere energiemarkt. Maar van die inspanning valt voorlopig weinig te merken.

Klik hier voor een langere versie van dit artikel