menu
Toon menu
Morgen

De Morgen onder vuur wegens racisme

Sportjournalist Hans Vandeweghe liet zich in de weekendeditie van "De Morgen" erg kritisch uit over de Afrikaanse voetbalploegen. Vandeweghe schreef ondermeer dat “Afrikanen zich niet langer dan zes weken op één doel kunnen concentreren.” Volgens critici zijn de uitlatingen van Vandeweghe ronduit racistisch. Het debat op sociale media laait op.
dinsdag 10 juni 2014

Maar niet alleen Vandeweghe ligt onder vuur na de laatste weekendeditie van De Morgen. Ook columnist Micheal Van Peel krijgt kritiek te verduren. In zijn column op zaterdag beweerde hij dat het woord 'neger' geen belediging is. Het staat iedereen vrij dat woord te gebruiken, aldus Van Peel.

Dat bij sommige lezers zowel het stuk van Van Peel als Vandeweghe in het verkeerde keelgat schoot, is geen toeval. De Morgen was eerder al het onderwerp van controverse nadat ze een foto van Obama naast die van een gorilla had geplaatst.

Na dat incident beloofde de krant beterschap. Vandaar dat sommige lezers nu ontgoocheld reageren. Blijkbaar heeft De Morgen weinig lessen getrokken uit het incident rond Obama.

Lees hier een open brief van een ontgoochelde lezerers van De Morgen