menu
Toon menu
Foto flickr creative commons kim hill

Meer zware onweders in de toekomst

Afgelopen weekend werden grote delen van West-Europa opgeschrikt door hevige onweders. Ook België werd niet gespaard. Hagelbuien, rukwinden en zware regenval richtten vele schade aan. Het slechte nieuws: met zo'n noodweer krijgen we in de toekomst steeds meer te maken.
woensdag 11 juni 2014

Wetenschappers vermoeden dat er een verband bestaat tussen klimaatsverandering en hevige onweders. Hoe meer de temperaturen stijgen, hoe meer we te maken krijgen met zwaar onweer. Als de temperatuur op aarde verder opwarmt, mogen we ons daarom aan meer onweer verwachten.

Meer zware stormen betekent ook: meer schade. Die schade zal heel wat kosten aan burgers, bedrijven en de overheid. Niet alleen vanuit ecologisch oogpunt is de opwarming dus nefast. Ook op economisch vlak zal een zware prijs betaald worden.

Lees hier een langere versie van dit artikel