menu
Toon menu
Greenpeace

Greenpeace verliest 3,8 miljoen euro

Milieu-organisatie Greenpeace heeft een zware financiële opdoffer gekregen. De organisatie verliest bijna vier miljoen euro. Jammer genoeg is dat verlies de schuld van Greenpeace zelf. Dat maakt het extra pijnlijk.
maandag 16 juni 2014

Greenpeace haalt geld op in meer dan veertig landen. Het zorgt ervoor dat Greenpeace vaak moet wisselen tussen verschillende munteenheden. Bedoeling is natuurlijk dat hiermee geld wordt gewonnen in plaats van verloren.

Toch liep het deze keer fout. Een medewerker van de milieu-organisatie maakte een verkeerde inschatting, waardoor een wissel fors verlies opleverde.

Greenpeace verzekert dat het er alles aan doet om te zorgen dat een dergelijke fout in de toekomst niet meer kan voorkomen. Ze stelt ook een onderzoek in. Voorts hamert Greenpeace erop dat dit verlies geen effect zal hebben op het aantal campagnes.

Toch valt dit te betwijfelen. Want met deze financiële opdoffer komt het verlies van Greenpeace ondertussen op 6,8 miljoen euro te staan.