menu
Toon menu
Lbr

Maak kennis met de “Zwarte Revolutionairen” van Londen

Vorige week ontstond ophef over pinnen in een portiek in Londen. Die pinnen waren zo geplaatst dat het onmogelijk werd voor daklozen om te slapen in de portiek. Ook op andere plaatsen in London vind je dergelijke pieken terug. Maar een militante organisatie slaat nu terug.
maandag 16 juni 2014

De Londense “Zwarte Revolutionairen” (LBR), zo noemt de organisatie zich. In Regent Street overgoten ze pinnen tegen daklozen met beton. LBR kiest voor directe acties. Het doel is de onmiddellijke verwijdering van de pinnen. Iets waar ze overigens in geslaagd zijn.

Maar LBR doet ook meer dan dat. In een interview met het tijdschrift Vice noemen ze zichzelf anti-racistisch. De leden van de groep bestaan uit jongeren van Afrikaanse en Aziatische origine die strijden voor de erkenning van minderheden.

De “Zwarte Revolutionairen” vinden dat de traditionele linkse organisaties zich veel te soft opstellen. Bestaande linkse organisaties hebben geen voeling met de discriminatie waarmee minderheden te maken krijgen, zo stellen ze.

Ook richt traditioneel links zich te veel tot de middenklasse. Daar willen de “Zwarte Revolutionairen” op radicale wijze verandering in brengen.

Zie hier en hier voor meer info