menu
Toon menu
Denderleeuw kleurt 0071

Burgemeester treedt hardhandig op tegen picknick

Een maand geleden besloot de burgemeester van Denderleeuw om het festival 'Denderleeuw kleurt' stop te zetten. Die beslissing van burgemeester Jan De Dier (N-VA) stootte op heel wat kritiek. Daarom organiseerden inwoners van Denderleeuw een protestpicknick afgelopen weekend. Maar die picknick kende een bewogen einde.
maandag 23 juni 2014

De protestpicknick werd op dezelfde locatie georganiseerd als het vroegere festival 'Denderleeuw kleurt'. Zo'n tweehonderd mensen kwamen opdagen. Met de picknick wilden de initiatiefnemers tonen dat er nog steeds een groot enthousiasme bestaat voor het festival.

De picknick zelf verliep rustig. Maar toen rond tien uur 's avonds nog een honderdtal mensen aanwezig waren, liep het wat uit de hand.

Volgens deelnemers aan de picknick was het de burgemeester zelf die de menigte provoceerde. Iemand uit de entourage van de burgemeester haalde ook spandoeken weg. Toen de gemoederen danig opliepen, werd het park door de politie ontruimd.

Vele deelnemers zijn niet te spreken over het harde optreden van het gemeentebestuur en de burgemeester.