menu
Toon menu
Pesticiden in Brazilië

Gebruik pesticiden bedreigt voedselproductie

Een internationaal team van wetenschappers concludeert dat pesticiden veel schadelijker zijn dan we dachten. Zo schadelijk zelfs dat het gebruik van die pesticiden de hele landbouw en onze voedselproductie bedreigt.
dinsdag 24 juni 2014

Ieder jaar worden miljarden dollars uitgegeven aan pesticiden in de landbouw. Hoewel het gebruik van die pesticiden aan regels is onderworpen, richten ze toch nog erg veel schade aan.

Pesticiden zorgen er onder meer voor dat insecten massaal sterven. Insecten zijn een belangrijke voedselbron voor andere diersoorten zoals vogels. Het verdwijnen van vogels en insecten heeft als gevolg dat zaden van planten zich niet verspreiden. Het is op die manier dat pesticiden ons hele ecosysteem bedreigen.

Wetenschappers trekken nu aan de alarmbel. Als we niets doen aan het gebruik van pesticiden, dan staat ons een ecologische catastrofe te wachten. Een deel van die catastrofe kan erin bestaan dat we niet meer slagen in het reproduceren van ons voedsel.