menu
Toon menu
Lite trac crop sprayer

Pesticiden veroorzaken autisme

Diesel, kwik of pesticiden zijn stoffen die erg schadelijk zijn voor zwangere vrouwen. Dat is al langer geweten. Ze veroorzaken onder andere infecties en afwijkingen bij baby's. Maar een recent onderzoek toont aan dat ook autisme wordt veroorzaakt door deze stoffen.
woensdag 25 juni 2014

Amerikaanse wetenschappers hebben ontdekt dat er een verband bestaat tussen autisme en het gebruik van neurotoxinen.

Neurotoxische stoffen zijn stoffen die een invloed hebben op het zenuwstelsel. Tot die groep van stoffen behoren onder meer zware metalen zoals kwik en lood. Maar ook veel pesticiden zijn neurotoxinen.

Wanneer een zwangere vrouw in contact komt met die pesticiden, verhoogt de kans op een autistische baby. Hoe dichter je bij een bewerkt veld woont, hoe slechter. Zwangere vrouwen die in de buurt van een bewerkt veld wonen, hebben tot driemaal meer kans op een autistische baby.

Meer info? Klik hier en hier