menu
Toon menu
Gaza

Gewonde Palestijn genadeloos neergekogeld

Op het internet circuleert een video waarin te zien is hoe een opgewapende Palestijn wordt neergeschoten door het Israëlisch leger. Zelfs wanneer de man gewond op de grond ligt, wordt nog tweemaal op hem gevuurd. De video werd gisteren geüpload door de International Solidarity Movement.
dinsdag 22 juli 2014

De video werd opgenomen in Shuyaiya, de buurt in Gaza-stad die zondagochtend zwaar werd gebombardeerd door Israël.

Op de video is duidelijk te zien hoe de Palestijnse man op zoek gaat naar familie tussen het puin. Tijdens zijn zoektocht wordt hij vergezeld door internationale mensenrechtenactivisten die gele fluovestjes dragen. Officieel was er op dat moment een staak-het-vuren.

Zonder enige waarschuwing wordt de ongewapende man (met groen shirt) neergeschoten. Vermoedelijk vanuit een Israëlisch onbemand vliegtuig of door een sluipschutter. De internationale medewerkers kunnen op dat moment niet anders dan zich verschuilen tussen het puin.

De man wordt eerst geraakt in de hand en valt vervolgens op de grond. Terwijl hij op de grond ligt wordt hij nog tweemaal geraakt. De man overleefde de aanval niet.