menu
Toon menu
Naomi wolf speaking at a press conference in new yorks foley square on march 28 2012

Facebook censureert kritiek op Israël

Op 1 augustus kreeg Naomi Wolf een waarschuwing van Facebook. Volgens Facebook waren de foto's die ze postte over Gaza te gruwelijk. Haar account kon verwijderd worden, zo deelde Facebook mee.
maandag 4 augustus 2014

Naomi Wolf is een Amerikaans-Joodse schrijfster die haar kritiek op Israël niet spaart. Laatst veroorzaakte Wolf nog ophef binnen de joodse gemeenschap. Ze verliet kwaad de synagoge omdat de rabbijn weigerde de aanval op Gaza te veroordelen.

Naomi Wolf wordt gevolgd door duizenden op Facebook en Twitter. Ze heeft vele contacten in Gaza en publiceert voortdurend updates over de situatie in Gaza. Daarbij neemt ze geen blad voor de mond en post ze foto's van gewonde en dode burgers. Die zijn soms erg bloederig.

Pro-Israëlische activisten hebben waarschijnlijk klachten over Wolf verstuurd naar Facebook. Vermoedelijk is het daarom dat Facebook haar een waarschuwing zond. Facebook gaat over tot het schrappen van een profiel wanneer er meerdere klachten komen van andere gebruikers.

Opvallend is dat ook in België een gelijkaardig voorval plaatsvond. Modeontwerpster en onderneemster Rachida Aziz kon plots niet meer op haar Facebookprofiel. Dat was offline gehaald door Facebook. Ook Aziz spaarde haar kritiek op Israël niet.

Nadat Aziz in de media bekendmaakte dat ze werd gecensureerd, werd haar profiel opnieuw actief gemaakt door Facebook.