menu
Toon menu
Faces of defiance and a despairing message as migrants prepare for the french onslaught on the jungle

Gewonden na rellen in Calais

In de Franse havenstad Calais is het gisteren tot rellen gekomen tussen Afrikaanse immigranten. Er vielen er ongeveer vijftig gewonden. Ook zondag waren er opstootjes. Met dertien gewonden als gevolg.
dinsdag 5 augustus 2014

De gevechten ontstonden tijdens een voedselbedeling. Soedanezen en Eritreërs kregen het aan de stok. Vermoedelijk omdat niet iedereen evenveel voedsel kon krijgen.

De situatie rond Calais is bedroevend. Vele immigranten leven er in tentenkampen. Ze hebben niets om handen en hebben honger. Ze verblijven in de buurt van de haven. Zo hopen ze via Calais Groot-Brittannië te bereiken.

De Franse politie valt regelmatig op hardhandige wijze binnen in de vluchtelingenkampen. Ze doen er alles aan om de kampen te ontmantelen. Maar de vluchtelingen verplaatsen zich enkel. En weinigen trekken zich hun lot aan.