menu
Toon menu
Izraelscy zolnierze

Israëlische troepen bekladden en vernielen inboedel

Volgens de Britse krant "The Guardian" hebben Israëlische soldaten de huizen en inboedel van Palestijnen in Gaza beklad. Dat ontdekten gevluchte Palestijnen toen ze terugkeerden naar hun huis tijdens het bestand.
vrijdag 8 augustus 2014

Ahmed Owedat moest zijn huis verlaten toen het Israëlisch leger binnentrok in de Gaza-strook. Zijn huis werd overgenomen door Israëlische soldaten. Pas na achttien dagen kon hij opnieuw zijn huis binnen. Maar Ahmed Owedat trof zijn huis niet aan zoals hij het had achtergelaten.

Op zijn muren stonden slogans als 'een goede arabier = een dode arabier' en 'brand Gaza plat'. De frigo, televisie en verschillende computers van Owedat werden uit het raam gegooid. Het huis was ook doordrongen van de stank. Dat kwam door de uitwerpselen van Israëlische soldaten die doorheen het huis verspreid lagen.

Het Israëlisch leger weigerde commentaar te geven bij deze vernielingen.

Lees hier het artikel in The Guardian