menu
Toon menu
Bphepgciqaaxd36

Een vuist vol pinda's

Jongens zijn het vaak nog. West-Europeanen die naar Syrië of Irak trekken voor een heilige strijd. Ze willen het kalifaat. Dat is een wereldstaat van de islam. Onder een opvolger van Mohammed zal recht geschieden. Dat nobele doel komt tot nu toe alleen van de grond met geweld. Volgens het spreekwoord krijg je inderdaad een goede omelet na het breken van eieren.
maandag 11 augustus 2014

Het voelt vreemd aan dat wreedheid moet leiden tot eeuwige vrede. Nog vreemder is dat die jongens hun wreedheid willen delen. Smakelijk eten! Helaas kan tegenwoordig bijna iedereen koken. Met een foto uit je smartphone bereik je zo'n beetje de hele wereld. Zeker als je dat via Twitter doet, of via Facebook.

De laatste tijd zorgt dat voor bizarre beelden. Er zijn enge wapens te zien, en nog engere details van slachtoffers. Maar de strijders onthullen nu ook op welke doping ze presteren. Bijna hoorbaar is tevreden geknor van magen. Ze zijn gevuld met pizza, Coca Cola, alcoholvrij bier, Earl Grey,...

En met Snickers. Van dat merk chocolade was de vulling bekend: Een vuist vol pinda's in elke reep. De Twitteraar meldt nu: 'I know I should thank Allah a lot for the various blessings that are here.' Vrij vertaald dankt hij God op zijn blote knieën voor de knetterzoete zegen. Eerder bleek dat Tsjetsjeense soldaten in Syrië op Snickers ontbijten.

De strijd lijkt nog niet gestreden. Dus de lijst met producten zal wel aangroeien. Allemaal hebben ze in het Westen een grote naam. De jongens kennen ze uit hun jeugd.