menu
Toon menu
800px samuel etoo vs morocco

Eto’o of gegeten worden

Hoe word je heel rijk? Vermoedelijk door slim te beleggen. Waar kun je dat doen? Op de beurs. Hoe werkt de beurs? Alleen raadsels kunnen dat verhelderen.
dinsdag 12 augustus 2014

Samuel Eto’o komt uit Kameroen. Hij behoort niet echt tot de 99 procent van zijn land. Google vult bij zijn naam salaris aan. In 2011 was Eto’o bij FC Anzhi de best betaalde voetballer ter wereld. De eigenaar van die Russische club, die miljardair werd van kunstmest, gaf hem twintig miljoen euro per jaar.

Eto’o staat in de spits. Hij scoort altijd en overal. Dat bewees hij onder meer voor Barcelona en Inter Milaan.

Inmiddels is Eto’o drieëndertig jaar. Fans weten dat hij bijna zeker zijn laatste WK gespeeld heeft. Bij zijn recentste club Chelsea is hij transfervrij. Dat betekent dat Chelsea geen geld moet voor Eto’o. De nieuwe werkgever hoeft alleen het salaris neer te tellen.

Waar gaat hij naartoe? Afgelopen weekend raakte bekend dat Samuel Eto’o bij meer clubs tegelijk is aangeboden. En dat Ajax voor hem in de markt is. De spits kan routine brengen in dat jonge Amsterdamse team. Alleen wenst de coach dat de spits niet te veel gunsten krijgt.

Als naamloze vennootschap zit voetbalclub Ajax sinds 1998 op de beurs. Door het gerucht dat Eto’o er mogelijk gaat spelen, steeg de koers van het aandeel meteen met 4 procent. Dat komt neer op een kleine 7 miljoen euro. Daarmee werd de waarde van Ajax op de beurs 183 miljoen euro.

Volgens de jongste berichten heeft Liverpool ook interesse voor Samuel Eto’o. Wedden dat de London Stock Exchange daarop zal reageren?