menu
Toon menu
Epstein

Overlever holocaust gearresteerd tijdens protesten Ferguson

Tijdens de protesten in de Amerikaanse stad Ferguson, werd een negentigjare vrouw gearresteerd door de politie. Pikant detail: de vrouw is een overlevende van de concentratiekampen tijdens de Tweede Wereldoorlog.
dinsdag 19 augustus 2014

In Ferguson zijn protesten en rellen uitgebroken nadat een zwarte, ongewapende tiener door de politie werd neergeschoten. Eergisteren werd beslist om het leger in te zetten om de rust te doen terugkeren. Maar die beslissing lokte opnieuw protest uit.


Het was tijdens de protesten tegen het inzetten van het leger dat de negentigjarige Hedy Epstein werd gearresteerd. Ze weigerde gehoor te geven aan het bevel van de politie om uiteen te gaan. Samen met acht anderen werd ze daarom opgepakt.


Epstein is van jongs af aan een activiste geweest. Reeds sinds haar tienerjaren neemt ze deel aan betogingen. Maar ze had niet gedacht om op haar negentigste nog te moeten protesteren. Naar eigen zeggen wil ze vermijden dat negentigjarigen in de toekomst opnieuw moeten protesteren tegen onrecht.