menu
Toon menu
Stouisshooting

Opnieuw Afro-Amerikaan doodgeschoten door politie in Saint-Louis

Twee weken geleden werd Mike Brown doodgeschoten door de politie. Op het moment dat de politie hem doodschoot, was Brown ongewapend. Hij werd door zes kogels geraakt. Eergisteren werd opnieuw een Amerikaans burger gedood door agenten. Zonder dat de verdachte een echte dreiging vormde.
donderdag 21 augustus 2014

Het nieuwe incident werd volledig vastgelegd op video. Op de beelden valt te zien hoe een Afro-Amerikaanse man zich verward gedraagt. Wanneer een politieauto naast de man stopt, trekken de agenten meteen hun wapen.

Hierop wordt de man agressief en roept naar de agenten: “schiet me maar neer, klootzakken”. Nauwelijks enige seconden later openen de agenten daadwerkelijk het vuur. Een salvo van vier schoten doodt de man onmiddellijk.

Volgens de politieagenten had de verdachte een mes vast op het moment van de feiten. Maar op de video is dat alvast niet te zien. Wat de video wel duidelijk toont, is hoe Amerikaanse politieagenten uiterst gewelddadig omspringen met verdachten.