menu
Toon menu
Gebombardeerde woning in Libië

Mysterieuze luchtaanvallen in Libië

Dit weekend werden stellingen gebombardeerd van islamistische milities in Tripoli. Daarbij kwamen 15 strijders om het leven. Er vielen ook meer dan dertig gewonden. Dat meldt het persagentschap Associated Press.
maandag 25 augustus 2014

De vliegtuigen die de islamistische militie bombardeerden konden niet geïdentificeerd worden. Niemand weet dus precies wie achter de luchtaanvallen zit. Eerder vorige week vonden reeds gelijkaardige bombardementen plaats.

De bommen kwamen onder meer neer op het Libische Ministerie van Binnenlandse Zaken. Dat Ministerie is in handen van islamistische milities. Ook de luchthaven van Tripoli viel dit weekend in handen van islamistische rebellen.

Vermoed wordt dat de luchtaanvallen het werk zijn van een ander land. Er wordt gekeken in de richting van Egypte en Tunesië. Ook Italië zou mogelijk betrokken zijn. Maar dat zijn slechts vermoedens. Op dit moment weet niemand echt waar de vliegtuigen van afkomstig zijn en wie verantwoordelijk is voor de bombardementen.