menu
Toon menu
Policecar antwerp

Politievakbond: neem gsm af bij filmen politieoptreden

Er is ophef ontstaan nadat een man een racistisch incident filmde op een terras in Brugge. Die ophef had niet alleen te maken met het racistisch incident zelf. Het feit dat de politie gefilmd werd toen ze ter plaatse kwam, schoot in het verkeerde keelgat bij de agenten. Zij hebben klacht ingediend tegen diegene die hun filmde.
dinsdag 26 augustus 2014

Volgens de agenten wordt hun privacy geschonden wanneer ze gefilmd worden tijdens hun optreden. Daarom hebben ze klacht ingediend tegen de persoon die hun met zijn gsm filmde tijdens de interventie te Brugge.

Naar aanleiding van dit incident roept de politievakbond op om het filmen van agenten aan banden te leggen. De vakbond wil dat de overheid werk maakt van een wettelijk kader. Dat moet de agenten onder meer in staat stellen om gsm's af te nemen wanneer ze zonder hun toestemming gefilmd worden.

reacties

Eén reactie

  • door Benjamin De Preter op woensdag 27 augustus 2014

    De vraag die de politie zich dient te stellen is niet , hoe kunnen we er voor zorgen dat wij onze job goed kunnen doen zonder dat ze ons op onze vingers kunnen tikken . Maar " wat is mijn job?" het beschermen van de mensen of het controleren van de mensen ? Meer en meer zie ik ACAB verschijnen (All Cops Are Bastards ) op post van facebook in alle lagen van de bevolking , van allerlei verschillende soorten beroepen en origines . Dat het justiesyteem in België vierkant draait en de agenten soms tegen de bierkaai pissen draagt natuurlijk bij aan de isolatie van de politieagent en de "normale" gang van zaken . In het huidige klimaat van opstanden wereldwijd , is politiegeweld een van de grootste invloeden op ons beld van politieagenten wereldwijd . AAn hun om het goede voorbeeld te geven. En niet in de val te lopen van het gebruik van buitensporig politiegeweld . Mijn blik op de alernatieve media draagt toch ook bij aan mijn argwanendheid tegenover politie , de verhalen van de betogingen voor asielzoekers of "de botinnekes" In alle 2 keren dat ik in mijn leven ben gaan betogen , heeft men mij 2 keer opgepakt , zonder zich te identificeren , zonder een reden te geven voor arrestatie , administratief aangehouden voor een kleine 5 a 6 uur wel maar , met straps achter de rug zonder water of naar de sanitaire voorzieningen te mogen gaan . De politie filmen ? Ik zou dit niet doen om de politie in een slecht daglicht te stellen maar om mezelf en mijn medeburgers te beschermen . Zie het als het vervullen van mijn burgerplicht . En waar licht dan de grens? Als deze wet er komt hoop ik dat er een persbureau eenieders die wil een perskaart krijgt met speciale opdracht: "het filmen van de politie"

Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties