menu
Toon menu
Oekraine donetsk

Amerikanen vechten mee in Oekraïense leger

Een opvallend bericht in de krant De Morgen. Amerikaanse huurlingen zouden meevechten aan de zijde van het Oekraïnse leger. Duitse kranten haalden die informatie bij de Duitse Inlichtingendienst.
vrijdag 29 augustus 2014

Momenteel zouden zo'n vierhonderd Amerikaanse strijders actief zijn binnen het Oekraïnse leger. Deze strijders zijn geen officiële Amerikaanse militairen. Het zijn huurlingen die in dienst zijn van een privaat Amerikaans bedrijf, genaamd Academi.

Academi is geen onbesproken bedrijf. Vroeger opereerde het onder de naam Blackwater. In Afghanistan en Irak werd militair personeel van Blackwater ingezet door de Amerikanen. Blackwater maakte zich toen schuldig aan misbruiken en is verantwoordelijk voor de dood van burgers in de regio.

De leden van Academi zijn vooral acief in het Oosten van Oekraïne. Daar begeleiden ze acties tegen pro-Russische milities.

reacties

Eén reactie

  • door Charles ouvry op vrijdag 29 augustus 2014

    30 seconden.... Most recently, ACADEMI had to dispel rumors that its employees were operating in Ukraine. Once again, Blackwater's past haunted the rebuilt company. "ACADEMI is not Blackwater, and ACADEMI has no personnel in Ukraine," the company said in a statement. And in response to a request for comment, Triple Canopy said, "We respectfully decline the interview since we have no direct connection with the subject matter."

Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties