menu
Toon menu
Wandel- en Fietsboulevard van het Centraal Station tot de Schelde

Ticket De Lijn wordt duurder

De vervoersmaatschappij De Lijn krijgt minder geld van de regering. Ongeveer zes procent van het budget voor De Lijn wordt geschrapt. Dat viel te lezen in De Morgen.
maandag 1 september 2014

Dit betekent dat een ticket voor de bus en de tram duurder wordt. Tegelijk zullen er minder trammen en bussen rijden. Het betekent dat we meer moeten betalen om minder te krijgen, zo stelt de vereniging TreinTramBus.


Op de Vlaamse wegen is het nu al vaak file. Dat net nu wordt bespaard op openbaar vervoer, is onaanvaardbaar voor TreinTramBus. Zeker omdat er net meer geld gaat naar autoverkeer. De Oosterweelverbinding in Antwerpen bijvoorbeeld kost net geen vijf miljard. Dat is veel meer dan wat bespaard wordt bij de Lijn.


Het beleid van de regering jaagt steeds meer mensen de auto in. En dat is onverantwoord, zo besluit TreinTramBus.