menu
Toon menu
Junk food

De terugkeer van de Engelse Ziekte

In Groot-Brittannië werd voedsel veel duurder de voorbije jaren. Lonen zijn vaak laag en energieprijzen zijn duur. Armoede neemt hierdoor toe. En met die armoede komen ook allerlei ziektes terug waarvan we dachten dat ze verdwenen waren.
donderdag 4 september 2014

Eén van die ziektes is Rachitis, ook wel gekend als de Engelse Ziekte. Rachitis of de Engelse Ziekte krijg je door een gebrak aan vitamine D en calcium. Dat komt door vaak hetzelfde te eten of door te weinig te eten. Het is een ziekte die in het begin van de twintigste eeuw vaak voorkwam bij arme arbeiders.

Maar nu steekt de ziekte opnieuw de kop op in Groot-Brittannië. Dat komt omdat er steeds meer armen zijn. Om rond te komen moeten die armen vaak naar de voedselbank. Maar het eten bij de voedselbank is niet gevarieerd.

Bij vele mensen ontbreekt ook de kennis over gezond eten. Al snel wordt gegrepen naar goedkoop junkfood dat heel weinig vitaminen bevat.

reacties

Eén reactie

  • door jan peeters op vrijdag 5 september 2014

    Voedsel is helemaal niet duur en is nog nooit in de geschiedenis zo goedkoop geweest. Aardappelen, brood en groenten kosten nagenoeg niets in vergelijking wat men een eeuw geleden moest ophoesten voor gezonde basisvoeding. Het probleem is het ongezonde eetpatroon van veel mensen. Men grijpt liever naar vette en suikerrijke eetwaren. Frisdrank en snoep staan dagelijks op het menu zoals ik merk in de kantine van het bedrijf waar ik werk. Daar zou meer aandacht moeten aan besteed worden in scholen en door ouders, maar helaas geven die zelf dikwijls een slecht voorbeeld. Sommige ziekten zijn er gedeeltelijk het gevolg van.

Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties