menu
Toon menu
irak20arrestatie.jpg

IS bombarderen: haalt het iets uit?

De Verenigde Staten zijn begonnen met het bombarderen van Islamitische Staat (IS). Onder meer het Syrische Raqqa werd onder vuur genomen. Maar de vraag is of deze bombardementen iets zullen uithalen.
woensdag 24 september 2014

De voorbije jaren werden verschillende landen in het Midden Oosten gebombardeerd. Steeds waren de Amerikanen daarbij betrokken. Maar dat leverde niet zoveel op. Eigenlijk nam het geweld enkel toe door de bombardementen.

Enkele voorbeelden:


 • Na de aanslagen van elf september bombardeerden de Verenigde Staten Afghanistan. Ze wilden de Taliban bestrijden die daar de macht had. Het bleef niet bij bombardementen. Het land werd ook veroverd door de Verenigde Staten. Maar veel effect had dat niet. Vandaag controleren de Taliban nog steeds grote delen van Afghanistan. De situatie in Afghanistan blijft ook erg onveilig.


 • De Verenigde Staten vielen ook Irak binnen. Maar na de inval kwam Irak in een bloedige burgeroorlog terecht. Door die oorlog werd Irak een toevluchtsoord voor terroristische groepen. En dat terwijl de Verenigde Staten Irak waren binnengevallen om een einde te maken aan het terrorisme.


 • In 2011 bombardeerde Westerse landen Libië. Bedoeling was om de Libische leider Khadafi van de macht te verdrijven. Maar sinds de bombardementen is het niet meer rustig geweest in Libië. Er zijn verschillende groepen in het land die voortdurend met elkaar strijden.Bommen gooien lijkt dus niet veel uit te maken. Meestal verslechtert de situatie dan. Oorlog kan het terrorisme niet stoppen. De ervaring leert dat oorlog meestal voor nog meer terrorisme zorgt. Daarom lijkt het bombarderen van IS niet zo'n goed idee.

reacties

2 reacties

 • door ismail spada op donderdag 25 september 2014

  Neen, ISIS bombarderen is geen goed idee. Iemand moet hen overtuigen dat ze niet goed bezig zijn, liefst met woorden, dan met hand en tand en dan pas met gelijke middelen.

  Maar misschien laten we hen beter de hele wereld veroveren? Sharia4belgium waren in feite ook maar mensen die het goed menen.

  En bij ons staan er al velen klaar om de sharia en het kalifaat in te voeren.

  Maar de helpers kijken nog even de kat uit de boom want, InchaAllah, je weet maar nooit dat ISIS eieren voor hun geld kiezen en ergens blijven hangen waar het leven goed is.

  Uiteraard is dit maar fictie. Niemand hoeft er dus wakker van te liggen.

  Maar om in de sfeer te geraken kan men zich best een boek aanschaffen dat de sharia van de gematigde moslims van naaldje tot draadje uitlegt:

  (Snel want er is momenteel maar 1 exemplaar beschikbaar, in het Engels dan nog.)

  http://www.amazon.co.uk/Reliance-Traveller-Classic-Manual-Islamic/dp/0915957728/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1411673629&sr=1-1

  't Boek staat ook in mijn boekenkast en ook bij verschillende imams. Sorry voor mijn cynisme, beste mensen. Vrede aan allen die het goed menen.

 • Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties